Valokuvaaja Tuomas Elenius - Kuka olen ja miten päädyin valokuvaajaksi?

Olen nippa nappa 70-luvun puolella syntynyt pääkaupunkiseutulainen freelance-valokuvaaja. Koulutukseltani olen viestintätekniikan insinööri, paperit sain ulos EVTEK:stä (nyttemmin Metropolia) vuonna 2004. Muutaman vuoden pyörin erilaisissa mediataloissa töissä paiskien hommia lähinnä käyttöliittymien kanssa. Työnantajiin lukeutuu surullisen kuuluisa Satama Interactive sekä edelleen mainiosti porskuttava Frantic. Sekä Sataman että Franticin väkeä on nykyäänkin hetkittäin ikävä, mutta kyllä yrittäjyys vei vauhdilla mennessään.

Kesästä 2008 saakka olen elättänyt itseni vapaana kuvaajana. Keskityn liiketoiminnassani yritysasiakkaiden palvelemiseen ja olen erikoistunut yritysjuhlien- ja tilaisuuksien kuvaamiseen sekä uutiskuvamaisten henkilöstö- ja työnäytekuvien (tarinoiden!) toteuttamiseen. Kuvaan myös paljon asuntojen myyntikuvia.

Tapani toimia. Tyylini. Vahvuuteni. Heikkouteni.

Olen tyypillinen insinööri. Analyyttinen ja järki edelle asioita lähestyvä. Syvältä löytyy myös ripaus nörttiä.

Tulen erittäin hyvin toimeen kaikenlaisten asiakkaiden kanssa - ihmisistä puhumattakaan. Jutustelu sujuu ja pystyn edustamaan asiallisen arvokkaasti ja hurtin humoristisesti yritystäsi tai asiakasta.. ketä nyt missäkin tilanteessa pitää edustaakaan. Joskus itseäkin.

Kuvaustyylini on tilanne- ja tapahtumakuvaamisessa melko pelkistetty ja selkeä. Nautin tilannekuvaamisesta sekä pidän syvyysvaikutelman korostamisesta - syväterävyyden hallittu käyttäminen onkin yksi tavaramerkeistäni tapahtumakuvauksessa.

Kaikkea toimintaani leimaa ammattimaisuus ja luotettavuus. En myöhästele. Koskaan. Ja hoidan kaikki asiani ammattimaisen hyvin ja sovitulla tavalla.

Perfektionismista kumpuaa suurin heikkouteni, eli toisinaan ylimietin asioita. Kuvauskeikoilla tämä ei onneksi näy, sillä silloin tehdään hommia keskittyneesti etukäteen tehdyn suunnitelman mukaisesti. Aikalailla kaikki käänteet ja tilanteet on keikoilla nähty, joten mikään yllättäväkään asia tai muutos lennosta kesken keikan eivät minua häiritse.

Tuomas Elenius

Tuomas Elenius

  • s. 1979 Espoossa
  • Asustelee nykyään Vantaan puolella jokimaisemissa
  • Itseoppinut ammattikuvaaja
  • Kokopäiväinen yksinyrittäjä vuodesta 2008
  • Töitä tehdään missä tahansa. Ulkomaillakin.
  • Mediatekniikan insinööri @EVTEK 2004
  • Kainalosta löytyy maailman paras vaimo
  • Tärkeimpänä turvapaikkana toimii koti
  • Kaikki ilmailuun liittyvä kiehtoo