Boudoir-kuvaus ja huomenlahjakuvaus

Boudoir-kuvaus ja huomenlahjakuvaus

Miljöökuvat:

Studiossa otettuja kuvia:

Boudoir-kuvien ja huomenlahjakuvien yhtäläisyydet

Boudoir- ja huomenlahjakuvauksissa on paljon samaa. Enemmän tai vähemmän rohkeissa kuvissa ylistetään naisia ja miehiä. Heidän minuuttaan ja ulkonäköään.

Huomenlahjakuvissa ei kuitenkaan mikään sääntö tai tapa velvoita siihen, että kuvat olisivat millään tavoin rohkeita. Aivan yhtälailla sulhanen voi antaa morsiamelle huomenlahjaksi kuvan itsestään työhaalareissa töissä traktorin selässä kuin alastonkuvan jossa hän poseeraa studiossa tukka tuulikoneen viimassa hulmuten.

Tyypillisesti huomenlahjakuville kuitenkin tarkoitetaan rohkeita kuvia joissa korostetaan naisellisuutta (tai miehisyyttä) kauniiden alusvaatteiden avulla jne.

Kansankielessä saatetaan puhua alastonkuvista vaikka varsinaisesta alastonkuvauksesta ei tässä olekaan kyse. Luonnollisesti boudoir- ja huomenlahjakuvissakin asiakas saa olla halutessaan ilkosillaan - oli kyseessä sitten klassisen tyylinen pehmeä alastonkuvaus tai jokin sen modernimpi ja jopa rajumpi muoto.

Hotellihuoneen sängyllä otettu vaaleasävyinen boudoir-kuva
Kuvaukset voidaan toteuttaa asiakkaan kotona, hotellihuoneessa tai lähes missä tahansa. Tämä kuva on otettu hotellihuoneessa.

Kenelle nämä kuvaukset on suunnattu?

Kaikille yhdellä poikkeuksella: rohkeissa kuvauksissa kuvattavan tulee olla täysi-ikäinen.

Pelkistetysti boudoir- ja huomenlahjakuvausten asiakkaat voi jakaa kahteen ryhmään. Ensimmäisen ryhmän muodostaa naiset ja miehet, jotka haluavat antaa kuvia lahjaksi puolisolleen esimerkiksi hääyön jälkeen, syntymäpäivälahjaksi tai vaikkapa tyttö-/poikakalenterin joululahjaksi.

Toisen perusryhmän muodostavat miehet ja naiset jotka haluavat ikuistaa omaa ulkokuortaan muistoksi nuoruudesta tai jostain muusta elämänvaiheesta. Sitä voi sitten mummona tai vaarina vaikka järkyttää tarpeeksi vanhoja lapsen lapsia esittelemällä nuoruudessa otettuja kuvia. :-)

Kuvaan kaiken ikäisiä (täysi-ikäisiä), kokoisia ja muotoisia naisia ja miehiä. Modernit kauneusihanteet saattavat koetella kuvauksia harkitsevan itsetuntoa, mutta kehotan unohtamaan nämä ulkonäköpaineet! Ihan jokaisesta saa otettua kauniita, komeita, tyylikkäitä ja ihania kuvia! Valoja, varjoja, rekvisiittaa sekä kuvankäsittelyä apuna käyttäen voidaan hoitaa kuvattavaa itseä tai itsetuntoa häiritsevät seikat pois kuvista. Ja uskokaa pois, kyllä se puoliso tykkää teistä juuri sellaisena kuin olette!

Huomenlahjakuva jossa käytettiin helminauhaa rekvisiittana ja vahvana osana kuvaa
Pidän itse tummahkosta sävymaailmasta kuvauksissa. Tumman sävymaailman etuna on se, että ihon mahdolliset virheet ja kehon ongelma-alueet eivät korostu varjojen ollessa voimakkaita ja kasvojen piilottaminen ja sitä kautta turvallisuudentunteen sekä yksityisyyden lisääminen onnistuu vaaleaa maailmaa luontevammin - tämä seikka on auttanut monia ujostelevia kuvattavia eteenpäin kuvauksissa! (Tässä kuvassa esiintyy helminauhoineen keski-ikäinen perheenäiti joka halusi kuvia itselleen muistoksi ennen kuin ikä alkaa tosissaan runnella ulkokuorta.)

Miten kuvaus hoituu?

Aluksi sovitaan kuvauspaikka ja -aikataulu. On hyvä myös käydä läpi mahdollisimman tarkasti kuvien toivottu tyyli ja tavoiteltava lopputulos. Riippuen tapauksesta nämä asiat voidaan käydä läpi puhelimessa, sähköpostitse tai erikseen pidettävässä kuvaus- ja tutustumispalaverissa.

Itse kuvaukseen on hyvä saapua (tai olla jo valmiina jos kuvataan asiakkaan kotona) rennoin ja leppoisin mielin. Alkoholista ei kannata ottaa rohkaisua, vaan kuvattavan kannattaa ennemmin ottaa vaikka mukaan hyvä ystävä tai vaikkapa oma äitiä jos siltä tuntuu että tuki on tarpeen. Minun työskentelyni kannalta sillä ei ole suurta merkitystä, että kuvataanko kahdestaan vai onko mukana yksi tai muutama tukihenkilö. Suurta kaverijoukkoa ei kannata kuvauksiin pyytää, sillä mitä enemmän väkeä on paikalla, sitä vaikeampaa kuvattavan on päästä tavoiteltuun fiilikseen - ellei se fiilis sitten ole railakas iloinen ja energinen jolloin isompi porukka ja energia ympärillä ei haittaa.

Studiossa otettu tumasävyiseksi muokattu boudoir-kuva
Oma studiokuvaustyylini on hyvin pelkistetty. Pyrin aina kuuntelemaan kuvattavan toiveita ja ideoita sekä tarpeen mukaan kuvaamaan tyyliltään hyvinkin erilaisia kuvia.

Studio- ja miljöökuvausten eroavaisuuksista

Studiokuvauksen ja miljöökuvauksen ero
Miljöö- ja studiokuvien tyypilliset erot näkyvät yllä olevista kuvista. Tietyissä rajoissa myös studiossa saa miljööfiilistä ja päinvastoin.

Studiossa on helppo hallita valoja ja varjoja kokonaisvaltaisesti mutta miljöössä kuvaamisessa on omat etunsa. Valtaosa kuvattavista pystyy rentoutumaan paremmin studion ulkopuolella kuvattaessa - esimerkiksi hotellihuoneessa.

Studiokuvissa tausta on tyypillisesti tasavärinen ja kuvattava henkilö on selkeästi pääosassa. Miljöökuvissa tilaa ja ympäristöä (ikkuna, seinä, luonto jne) käytetään hyväksi kuvan sommittelussa ja fiiliksessä.

Huomenlahjakuva morsiamesta kuvattuna asiakkaan omassa makuuhuoneessa
Tämä asiakkaan kotona otettu huomenlahjakuva edustaa kuvaustyyliltään kiltimpää ja aurinkoisempaa tyyliä. Huomenlahjakuvien ei missään nimessä tarvitse olla erityisen paljastavia, vaan kuviin voi rohkeuden sijaan liittää sisäpiirin vitsejä joita vain puoliso ymmärtää jne. Kaikki on sallittua!

Pariskuntakuvaus

Myös pariskunnista voi ottaa boudoir-henkisiä kuvia aivan yhtälailla kuin yksittäisistä henkilöistä. Kuvat pariskunnasta voivat olla boudoir-henkisten kuvien lisäksi/sijaan myös aivan perinteisiä muotokuvia. Pariskuntakuvaukset ovat lisääntyneet viimeaikoina merkittävästi ja esimerkiksi hieman abstraktimmista kuvista kehtaa laittaa kodin seinällekin taulun ilman että kuvan katsoja välttämättä edes ymmärtää mitä kuvassa näkyy.

Kuvaus lahjaksi / lahjakortti

Huomenlahja- ja boudoir-kuvaukset sopivat hyvin lahjaksi kaverille tai puolisolle! Kuvausta lahjaksi antaessa sovimme etukäteen että mitä lahjakortti kattaa. Mikäli kuvaus toteutetaan sellaisena yllätyslahjana että lahjan saaja kuulee kuvauksesta vasta esimerkiksi studiolla, kannattaa meidän keskustella aiheesta tarkemmin ja miettiä että onko kyseinen äkkiyllätystapa järkevä kyseisen ihmisen kohdalla. Joillekin boudoir-kuvaukseen ilman valmistautumisaikaa yhtäkkiä hyppääminen voi olla liian rankka kokemus. :D

Polttarit ja polttarikuvaukset

Häiden alla järjestettävissä polttareissa yleistyy koko ajan tapa, jossa perinteisen nolaamisen ja ryyppäämisen sijaan keskitytään terveellisempään hauskanpitoon ja yhdessäoloon. Yksi varteenotettava polttariohjelmanumero on morsiamelle tai sulhaselle järjestetty huomenlahjakuvaus. Kuvauksen voi järjestää kanssani joustavasti sopivimpaan ajankohtaan polttaripäivänä/iltana ja kuvaus voidaan toteuttaa studion lisäksi esimerkiksi hotellissa tai jonkun polttariseurueen jäsenen kotona tai vastaavassa paikassa.

Polttarikuvauksissa on polttariporukan hyvä miettiä rauhassa etukäteen, että onko polttarisankari aidosti halukas tulla kuvattavaksi. Pakon tai ryhmäpaineen edessä on nimittäin haastavaa saada aikaa rentoa ja hyvää lopputulosta jos kuvattava ei ole aidosti innoissaan kuvauksesta. Kuvauksessa ei missään nimessä voi olla kyse nolaamisesta tai pakon edessä tapahtuvasta "polttaritehtävästä".

Alusvaatteet ja vatsa yksityiskohtakuvassa

Paperikuvat

Minulta löytyy oma näyttelylaatuisiin kuvatulosteisiin kykenevä tulostuslaitteisto. Näyttävät paperikuvat saa toteutettua suureen A2-kokoon saakka ja monipuolinen paperivalikoima mahdollistaa juuri halutunlaisen lopputuloksen, oli se sitten näyttävää kiiltävää kuvaa tai esimerkiksi hyvin mattapintaista lähes kartonkimaista taidekuvaa.

Luonnollisesti voit perushintaan kuuluvista digikuvista itse teettää paperikuvia, julisteita, mukeja, kalentereita.. ihan mitä haluat ja missä haluat. Hinnassa en pysty kilpailemaan suurten valokuvavalmistamoiden paperikuvien hinnoissa, mutta laadussa kyllä. Lisäksi koska huomenlahja- ja boudoir-kuvat ovat tyypillisesti hieman paljastavampia kuvia, on monille asiakkaille tärkeää että paperikuvat saa suoraan minulta niin ettei kuvia tarvitse lähettää kuvavalmistamoihin vieraiden silmien alle.

Huomenlahjakuvaus, boudoir-valokuvaus studiossa ja miljöössä

Hinta

Studiokuvauksen perushinta 249 € sisältää:

 • Studiokuvaus, noin 1,5-2 tuntia
 • 4 valmista käsiteltyä kuvaa
 • Sekä väri- että mustavalkoversiot em. 4 kuvasta
 • Saat itse valita viimeisteltävät kuvat kaikista useista kymmenistä otetuista kuvista
 • Valmiiden kuvien toimitus salasanalla suojatun nettigallerian kautta
 • Vapaat teettämis- ja käyttöoikeudet kuviin
 • Arvonlisäveron 24%

Lisäoptioita:

 • Lisäkuvat 30 €/kuva (4 käsiteltyä kuvaa sisältyy perushintaan)
 • Kuvaus studion sijaan miljöössä (hotelli, asiakkaan kotona, tms.) pääkaupunkiseudulla: + 40 €
 • Mikäli kuvataan esimerkiksi hotellihuoneessa, vastaa asiakas kuvauspaikan mahdollisista kuluista
 • Kuljen myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle kuvaamaan, pyydä tarjous!
 • Näyttelylaatuiset paperikuvat aina suureen A2-kokoon saakka omalla laitteistollani. Kysy hintaa!

Studioni sijaitsee itäisessä Helsingissä.


Huomenlahjakuvaus - Helsinki, Espoo, Vantaa

Jännittääkö ajatus rohkeasta kuvauksesta?

Suomalaiset ovat perinteisesti melko arkaa kansaa astumaan kameran eteen kuvattavaksi. Mikäli boudoir-tyylinen kuvaus kiinnostaa mutta sinusta tuntuu siltä ettet uskalla lähteä kuvattavaksi, suosittelen vahvasti tekemään rohkean kuvausmyönteisen päätöksen! Saan toistuvasti kiitosta siitä miten helppoa kuvattavana oleminen on ollut.

Huomioin kuvauksissa etteivät kuvattavani ole yleensä tottuneita ammattiposeeraajia, vaan kuvaukset aloitetaan hyvin helpoilla ja vaivattomilla asennoilla ja kuvatyyleillä joissa esimerkiksi kasvoja ei juurikaan näy ja niin ollen ilmeistä ei tarvitse välittää. Myös vaatetusta vähennetään kuvauksen edetessä ennalta sovitulla tavalla ja annan kuvattavalle koko ajan vaihtoehtoja erilaisiin lähestymistapoihin seuraavaan kuvaideaan siirryttäessä. Kuvaaminen onkin aktiivista vuoropuhelua. Ja jos jossain niin näissä kuvauksissa kuvaajan tulee kuunnella asiakasta.

Ja älkää nyt ainakaan vieraan kuvaajan edessä vähissä vaatteissa olemista jännittäkö. Kuvauksissa ammattikuvaaja tekee työtään ja keskittyy parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseen. Toisinaan olenkin sanonut että minuun voi suhtautua vartalon näkemisen suhteen kuin lääkäriin. :)

Studiossa otettu boudoir-kuva korsettiin pukeutuneesta asiakkaasta

Etkö ole rannan kaunein mursu? :-)

Älä huoli, kyllä meistä aivan normaaleistakin ihmisistä saa loihdittua upean ihania valokuvia! Lopputulokseen pystyy vaikuttamaan lukuisin eri keinoin.

Hiukset, meikki ja vaatetus on se ensimmäinen kuviin vaikuttava asia. Seuraavaksi itse kuvaamiseen liittyvät asiat kuten valojen suunta ja voimakkuus, taustan sävy (koko kuvan yleissävy), rekvisiitta ja kuvakulmat sekä tietenkin poseerausasennot vaikuttavat hurjasti kuvan lopputulokseen. Sopivilla kuvakulmilla, asennoilla ja muilla pikkujutuilla voidaan korostaa haluttuja osia kuvattavan kehosta ja häivyttää ei-toivottuja osia tai alueita. Viimeisenä oljenkortena on vielä kuvien jälkikäsittely, jossa kuvankäsittelyn rajattomin keinoin voikin kuvalle tehdä jo lähes mitä tahansa. Itse tosin suosin luonnollisuutta kuvissa ja pyrin kohtuullisen vähäiseen kuvamanipulaatioon. Asiakkaan ehdoilla tässäkin mennään.

Uskaltaudu rohkeasti kuvattavaksi! Tähän päivään mennessä olen kuullut vain positiivista palautetta asiakkailtani. Nippa nappa kuvattavaksi uskaltautuneet ovat jälkikäteen kiitelleet miten leppoisa ja hauska kuvaushetki oli - ja toki myös kuviin ollaan oltu varsin tyytyväisiä. Muutamat ovat jopa kehaisseet että heidän itsetuntosa on noussut kuvauskokemuksen ja otettujen kuvien myötä.

Ikä ei ole este boudoir-kuvissa olemiseen

Mustavalkoinen boudoir-kuva korsettiin pukeutuneesta asiakkaasta

Studiossa otettu tummasävyinen boudoir-kuva