Asuntokuvaus - asunnon valokuvaaminen

Asuntokuvaus - asunnon myyntikuvaus

Satunnainen esimerkkikohde vuosien takaa. Tuoreita kuvaamiani ja parhaillaan myynnissä olevia asuntoja löytyy alempaa tältä sivulta linkkeinä myynti-ilmoituksiin!

Keittiö ja näyttävä liesituuletinKeittiöKeittiö jossa on kattoikkunaRuokailutila ja keittiö, spottivalot tuovat hieman lämpöä kuvaanKeittosaareke, ruokailutila ja olohuoneRuokailutila ja keittiöRuokailutila ja keittiö olohuoneen suunnastaKeittosaareke, ruokailutila ja olohuone pitkässä ja avarassa kuvassaOlohuone takalla ja ruokailutilaRuokailutilaa, keittiötä ja olohuonetta samassa kuvassaVärikkäät sohvatyynytTakka ja vaalea olohuoneTuli takass tuo myyntikuvaan pehmeyttä ja kodikkuuttaKaksi kitaraa koristamassa käytävääAsuntokuvaus, asunnon valokuvaaminen - makuuhuoneAsunnon valokuvaus - makuuhuoneMakuuhuone - asunnon myyntikuvaLastenhuoneLastenhuone saa näyttää lastenhuoneeltaValoisa ja avara kauniisti värejä käyttävä huoneValoisa ja kauniisti värejä käyttävä huoneSaunaMyyntikuva kylpyhuoneestaAsuntokuvaus, kylphyhuoneSuihkuaappiVessaVehreä rivitalon takapihaIso terassi takapihallaTakapihaUlkotakka talon takapihallaUlkotakka rivitalon takapihallaRivitalon etupiha

Asunnon myyntikuvilla on valtava merkitys asuntokaupassa

Hyvät valokuvat ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä asunnon tai kesämökin myynti-ilmoituksessa. Ilmoituksen myyntikuvat luovat tärkeän ja vahvan ensivaikutelman myynnissä olevasta kodista jota ilmoituksen muu sisältö tukee. Koska asuntokauppoihin liittyy paljon tunteita, on ensivaikutelmalla erittäin suuri merkitys.

Hyvät myyntikuvat herättävät kotia etsivän huomion asuntoilmoitusten joukossa ja sitä kautta potentiaaliset ostajat tutustuvat myytävänä olevaan kohteeseen tarkemmin. Avarien ja raikkaiden myyntikuvien sekä hyvän myynti-ilmoituksen ja sopivan hintapyynnön saattelemana asuntoa tulee katsomaan suurempi joukko ihmisiä.

Massasta positiivisesti erottuvat kodin kuvat edesauttavat kaiken tyyppisten kotien myyntiä. Kuvaan kaikenlaisia kohteita pienistä kerrostaloyksiöistä suuriin erillistaloihin. Lisäksi hyvistä myyntikuvista on suuri etu mökkimarkkinoilla - mökkejä ostetaan kotiakin vahvemmin tunteella.

Asiakaskuntani koostuu niin kiinteistövälittäjistä kuin yksityishenkilöistä jotka aikovat myydä itse kotinsa, mökkinsä tai kiinteistön.

Esimerkkejä kuvaamistani asunnoista

Alla on satunnainen otos tällä hetkellä myynnissä olevista asunnoista joiden myyntikuvat olen ottanut. Linkit on päivitetty viimeksi 20.8.2018.

Yllä olevien myynnissä olevien asuntojen kuvien joukossa saattaa olla minusta riippumattomista syistä yksittäisiä muidenkin tahojen ottamia kuvia. Pohjapiirrustukset ovat aina muiden käsialaa.


Asuntokuvauksen hinta

Hinta 190-250 € riippuen asunnon koosta ja sijainnista*
Viikonloppukuvaus: +50 €

Hinnat sisältää:

 • Etukäteisvinkit asunnon kuvausvalmisteluun. Autan myös kuvaustilanteessa kevyessä määrin loppusilauksessa/stailauksessa sekä ylimääräisten tavaroiden siirtämisessä.
 • Arvonlisäveron 24%
 • Matka- ja pysäköintikulut pääkaupunkiseudulla
 • Sisä- ja ulkokuvien kuvauksen
 • Kuvien viimeistelyn kuvankäsittelyssä
 • Valmiiden kuvien toimitus tyypillisesti samana päivänä, viimeistään kuvausta seuraavana arkipäivänä
 • Luovutan kuviin vapaat ja rajoittamattomat käyttöoikeudet asiakkaalle (kuvat saa myös antaa eteenpäin kiinteistövälittäjän käyttöön)
 • Valmiita kuvia kohteesta riippuen noin 20-50 kappaletta
 • Kuvaus viikonloppuna: +50 €

* Hinnoittelu perustuu pääasiassa kuvattavan kohteen kokoon ja sijaintiin. Pidätän oikeuden annetun hintavälin ulkopuoliseen hintaan poikkeuksellisissa kuvauskohteissa. Lopullinen hinta sovitaan aina erikseen asiakkaan kanssa etukäteen kuvausaikaa varattaessa.

Perushintataso pätee kuvattaessa pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen). Kuvaan asuntoja paljon myös lähialueilla (Nurmijärvi, Klaukkala, Tuusula, Vihti, Nummela, Järvenpää, Hyvinkää, Sipoo, Porvoo ja Kirkkonummi) jolloin veloitan jonkin verran matkakuluja riippuen kuvauskohteen koosta sekä tietenkin ajomatkasta. Tarvittaessa ajan kauemmaskin ja olen kuvannut muun muassa Turussa useita asuntoja.

Asunnon myyminen itse

Moni asunnonmyyjä harkitsee asunnon myymistä itse ilman välittäjää. Itse myytäessä kuvien laatu korostuu entisestään kun myyntiä ei ole tukemassa välittäjän ammattitaito, mahdollinen valmis asiakaskunta sekä mielikuva turvallisesta kaupankäynnistä.

Avarien ja raikkaiden valokuvien ottaminen asunnosta on teknisesti haastavaa ja vaatii riittävän osaamisen lisäksi sopivan kuvauskaluston. Teknisten haasteiden lisäksi asunnon myyntikuvia otettaessa on tärkeää löytää myynnin kannalta oleelliset kuvaussuunnat ja kuvakulmat kodin eri tiloista.

Kuvaamisen haasteiden lisäksi myös kuvien viimeistelyllä kuvankäsittelyssä on suuri merkitys kuvien viimeistelyssä. Esimerkiksi asunnon valaistuksen erilaiset sävyt on hyvä korjata lähemmäs toisiaan kuvankäsittelyssä - asunnon mahdollisia vikoja ei kuitenkaan piiloteta koskaan kuvamanipulaation avulla.

Olen kuvannut asuntoja muiden valokuvaustöiden ohessa useita vuosia ja alkuvuoteen 2018 mennessä olen ottanut myyntikuvat noin 1750:stä kodista ja mökistä. Vankan kokemuksen ja osaamisen turvin suoriudun haastavistakin kuvauspaikoista ongelmitta.

Asuntokuvauksen tilaaminen on helppoa!

 1. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi (omakotitalo/rivitalo/kerrostalo, kodin koko, sijainti ja aikataulutoiveet)
 2. Annan tarjouksen kuvauksesta
 3. Mikäli tarjoukseni on sopiva ja asiakas hyväksyy sen, sovitaan ajankohta kuvaukselle
 4. Annan helpot ja yksinkertaiset ohjeet asunnon valmistelemiseen kuvausta varten
  Kuvausvalmistelu ei vaadi asunnon lattiasta kattoon jynssäämistä, vaan ainoastaan tietyt asiat ovat oleellisia kuvausvalmisteluissa.
 5. Tulen sovittuna ajankohtana kuvaamaan asunnon.
  Voin tarvittaessa kuvata kohteen myös itsenäisesti ilman että asiakas on paikalla.
 6. Viimeistelen kuvat jälkikäsittelyssä
 7. Toimitan valmiit digikuvat Dropbox-pilvipalvelun kautta viimeistään seuraavana arkipäivänä, tyypillisesti kuitenkin jo kuvauspäivänä
 8. Kirjoitan laskun ja lähetän sen sähköpostitse

Sananen kuvaajasta

Tuomas Elenius

Minusta voi lukea enemmän täältä, mutta todettakoon että olen tehokas, luotettava ja joustava asuntokuvaaja. Olen elättänyt itseni valokuvaamisella vuodesta 2008 saakka ja yhtenä toimintani peruspilareista on ollut jo vuosien ajan asuntokuvaukset.

Olen joustava niin kuvausaikojen suhteen kuin kuvaustilanteessakin. Autan mielelläni tavaroiden siirtelyssä kuvauksen edetessä ja varaan kuvaukseen aina hyvin aikaa jotta vältytään kiiretekemiseltä. Ota yhteyttä niin sovitaan milloin nähdään! :-)

Yhteydenottolomake


* Kaikki kentät ovat pakollisia. Ole huolellinen yhteystietojen kanssa jotta saan palattua asiaan!

Ottamalla yhteyttä minuun saatan saada sinusta henkilötietoja. Voit lukea tietosuojaselosteen täältä.

Yhteystiedot

Sähköpostiosoite: tuomas@elenius.fi
Puhelin: 044 5595 995

En vastaa puhelimeen kuvausten aikana. Mikäli en vastaa puheluusi, suosittelen lähettämään tekstiviestin niin palaan suuntaasi heti kun mahdollista. Viestin lähettämällä et huku puhelinmyyjien vastaamatta jääneiden puheluiden sekaan.

Olen tällä hetkellä ajoittain ylityöllistetty asuntokuvausten osalta enkä välttämättä pysty reagoimaan yksityishenkilöiden tarpeisiin normaalilla 3-5 arkipäivän varoitusajalla. Ota kuitenkin ihmeessä yhteyttä niin katsotaan tämänhetkinen kiiretilanteeni!