Asuntokuvaus - asunnon valokuvaaminen

Kuvaan asuntojen ja mökkien myyntikuvat lähes kymmenen vuoden ja noin 1750 kuvatun kohteen kokemuksella. Olen vakavarainen ja luotettava toimija jonka tavat toimia sopivat hyvin sekä itse asuntoaan myyvien yksityishenkilöiden kuin ammattimaista kiinteistövälitystoimintaa tekevien välittäjien tarpeisiin.

Asuntokuvaus - valokuvaaja Tuomas Elenius

Asunnon myyntikuvilla on valtava merkitys asuntokaupassa

Hyvät valokuvat ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä asunnon tai kesämökin myynti-ilmoituksessa. Ilmoituksen myyntikuvat luovat tärkeän ja vahvan ensivaikutelman myynnissä olevasta kodista jota ilmoituksen muu sisältö tukee. Koska asuntokauppoihin liittyy paljon tunteita, on ensivaikutelmalla erittäin suuri merkitys.

Hyvät myyntikuvat herättävät kotia etsivän huomion asuntoilmoitusten joukossa ja sitä kautta potentiaaliset ostajat tutustuvat myytävänä olevaan kohteeseen tarkemmin. Avarien ja raikkaiden myyntikuvien sekä hyvän myynti-ilmoituksen ja sopivan hintapyynnön saattelemana asuntoa tulee katsomaan suurempi joukko ihmisiä.

Massasta positiivisesti erottuvat kodin kuvat edesauttavat kaiken tyyppisten kotien myyntiä. Kuvaan kaikenlaisia kohteita pienistä kerrostaloyksiöistä suuriin erillistaloihin. Lisäksi hyvistä myyntikuvista on suuri etu mökkimarkkinoilla - mökkejä ostetaan kotiakin vahvemmin tunteella.

Asiakaskuntani koostuu niin kiinteistövälittäjistä kuin yksityishenkilöistä jotka aikovat myydä itse kotinsa, mökkinsä tai kiinteistön.

Sananen kuvaajasta

Minusta voi lukea enemmän täältä, mutta todettakoon että olen tehokas, luotettava ja joustava asuntokuvaaja. Olen elättänyt itseni valokuvaamisella vuodesta 2008 saakka. Vuoden 2018 alkuun mennessä takana on noin 1750 kuvattua asuntoa!
Erityisesti mainittakoon, että tulen aina itse henkilökohtaisesti kuvaamaan sovitun keikan - tästä johtuen asiakas tietää tismalleen mitä saa kun ei hänen tarvitse miettiä että minkälainen kuvaaja tällä kertaa tulee suuren toimijan kuvaajalaumasta. :-)

Myynnissä olevia kuvaamiani asuntoja

Linkit on päivitetty 10.1.2018

Yllä olevien myynnissä olevien asuntojen kuvien joukossa saattaa olla minusta riippumattomista syistä yksittäisiä muidenkin tahojen ottamia kuvia. Pohjapiirrustukset ovat aina muiden käsialaa.


Asuntokuvauksen hinta

Asunnon kuvauksen hinta alkaen 160 €* (sis. ALV)

Hintani sisältävät:

 • Arvonlisäveron 24% sekä matka- ja pysäköintikulut pääkaupunkiseudulla
 • Sisä- ja ulkokuvien kuvauksen
 • Kuvien viimeistelyn kuvankäsittelyssä
 • Valmiiden kuvien toimitus tyypillisesti samana päivänä, viimeistään kuvausta seuraavana arkipäivänä
 • Luovutan kuviin vapaat ja rajoittamattomat käyttöoikeudet asiakkaalle (kuvat saa myös antaa eteenpäin kiinteistövälittäjän käyttöön)
 • Valmiita kuvia kohteesta riippuen noin 20-50 kappaletta

* Hinnoittelu perustuu kuvattavan kohteen sijaintiin ja kuvattavan asunnon kokoon (sitä kautta kuvausaikaan). Luonnollisesti pienen kerrostaloyksiön kuvaaminen pienen välimatkan päässä on halvempaa kuin suuren omakotitalon kuvaaminen kauempana. Tällä hetkellä hintaskaalani on keskimäärin noin 160-250 euroa alkaen pikkuasunnoista ja päättyen suurehkoihin omakotitaloihin. Pyydä tarjousta kuullaksesi juuri sinun kotisi kuvaamisen tarkan hinnan - tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Perushintataso pätee kuvattaessa arkipäivänä päiväaikaan pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen). Kuvaan asuntoja paljon myös lähialueilla (Nurmijärvi, Klaukkala, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Sipoo, Porvoo ja Kirkkonummi) jolloin veloitan jonkin verran matkakuluja riippuen kuvauskohteen koosta sekä tietenkin ajomatkasta.

Asunnon myyminen itse

Moni asunnonmyyjä harkitsee asunnon myymistä itse ilman välittäjää. Itse myytäessä kuvien laatu korostuu entisestään kun myyntiä ei ole tukemassa välittäjän ammattitaito, mahdollinen valmis asiakaskunta sekä mielikuva turvallisesta kaupankäynnistä.

Avarien ja raikkaiden valokuvien ottaminen asunnosta on teknisesti haastavaa ja vaatii riittävän osaamisen lisäksi sopivan kuvauskaluston. Teknisten haasteiden lisäksi asunnon myyntikuvia otettaessa on tärkeää löytää myynnin kannalta oleelliset kuvaussuunnat ja kuvakulmat kodin eri tiloista.

Kuvaamisen haasteiden lisäksi myös kuvien viimeistelyllä kuvankäsittelyssä on suuri merkitys kuvien viimeistelyssä. Esimerkiksi asunnon valaistuksen erilaiset sävyt on hyvä korjata lähemmäs toisiaan kuvankäsittelyssä - asunnon mahdollisia vikoja ei kuitenkaan piiloteta koskaan kuvamanipulaation avulla.

Olen kuvannut asuntoja muiden valokuvaustöiden ohessa useita vuosia ja alkuvuoteen 2018 mennessä olen ottanut myyntikuvat noin 1750:stä kodista ja mökistä. Vankan kokemuksen ja osaamisen turvin suoriudun haastavistakin kuvauspaikoista ongelmitta.

Asuntokuvauksen tilaaminen on helppoa!

 1. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi (omakotitalo/rivitalo/kerrostalo, kodin koko, sijainti ja aikataulutoiveet)
 2. Annan tarjouksen kuvauksesta
 3. Mikäli tarjoukseni on sopiva ja asiakas hyväksyy sen, sovitaan ajankohta kuvaukselle
 4. Annan helpot ja yksinkertaiset ohjeet asunnon valmistelemiseen kuvausta varten
  Kuvausvalmistelu ei vaadi asunnon lattiasta kattoon jynssäämistä, vaan ainoastaan tietyt asiat ovat oleellisia kuvausvalmisteluissa.
 5. Tulen sovittuna ajankohtana kuvaamaan asunnon.
  Voin tarvittaessa kuvata kohteen myös itsenäisesti ilman että asiakas on paikalla.
 6. Viimeistelen kuvat jälkikäsittelyssä
 7. Toimitan valmiit digikuvat Dropbox-pilvipalvelun kautta viimeistään seuraavana arkipäivänä, tyypillisesti kuitenkin jo kuvauspäivänä
 8. Kirjoitan laskun ja lähetän sen sähköpostitse

Palvelut kiinteistövälittäjille

Kiinteä hinta pysyville yhteistyökumppaneille

Kiinteistövälittäjille hinnoittelumallini on kiinteä tietyin reunaehdoin. Pääkaupunkiseudulla kuvattavat peruskeikat teen yhteen ja samaan hintaan, jolloin veloituksissa ei tule yllätyksiä.
Ota yhteyttä niin kerron lisää ja teen sinulle/toimistollenne hinnaston!