Asuntokuvaus - asunnon valokuvaaminen

Asuntokuvaus - valokuvaaja Tuomas Elenius

Asunnon myyntikuvilla on valtava merkitys nykypäivän asuntokaupassa

Hyvät valokuvat ovat yksi merkittävimmistä tekijöistä asunnon myynti-ilmoituksessa. Ilmoituksen kuvat luovat tärkeän ja vahvan ensivaikutelman myynnissä olevasta kodista jota ilmoituksen muu sisältö tukee. Koska asuntokauppoihin liittyy paljon tunteita, on ensivaikutelmalla erittäin suuri merkitys.

Hyvät myyntikuvat herättävät kotia etsivän huomion asuntoilmoitusten joukossa ja sitä kautta potentiaaliset ostajat tutustuvat myytävänä olevaan kohteeseen tarkemmin. Avarien ja raikkaiden myyntikuvien sekä hyvän myynti-ilmoituksen ja sopivan hintapyynnön saattelemana asuntoa tulee katsomaan suurempi joukko ihmisiä.

Massasta positiivisesti erottuvat kodin kuvat edesauttavat kaiken tyyppisten kotien myyntiä. Kuvaan kaikenlaisia kohteita pienistä kerrostaloyksiöistä suuriin erillistaloihin.

Asiakaskuntani koostuu niin kiinteistövälittäjistä kuin yksityishenkilöistä jotka aikovat myydä itse kotinsa, mökkinsä tai kiinteistön.

Sananen kuvaajasta

Minusta voi lukea enemmän täältä, mutta todettakoon että olen tehokas, luotettava ja joustava asuntokuvaaja. Erityisesti mainittakoon, että tulen aina itse henkilökohtaisesti kuvaamaan sovitun keikan - tästä johtuen asiakas tietää tismalleen mitä saa kun ei hänen tarvitse miettiä että minkälainen kuvaaja tällä kertaa tulee suuren toimijan kuvaajalaumasta. :-)

Myynnissä olevia esimerkkikohteita

Linkit on tarkistettu ja päivitetty 8.9.2017

Yllä olevien myyntikohteiden kuvissa saattaa olla minusta riippumattomista syistä yksittäisiä muidenkin tahojen ottamia kuvia.


Yksityishenkilöt / satunnainen myynti

Hinnat ja hinnoittelu

Asuntokuvauksen hinta: alk.* 160 € (sis. ALV)

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%, matka- ja pysäköintikulut pääkaupunkiseudulla, kuvaamisen (sisä- ja ulkokuvat) sekä kuvien viimeistelyn kuvankäsittelyssä. Kuvien toimitus tyypillisesti samana päivänä korkealaatuisina JPG-digikuvina. Luovutan kuviin vapaat käyttöoikeudet ja edelleenluovutusoikeudet asiakkaalle (kuvat voi antaa myös välittäjän käyttöön). Valmiita kuvia kohteesta riippuen noin 20-50 kappaletta.

* Hinnoittelu perustuu kuvattavan kohteen sijaintiin ja kuvauksen vaatimaan aikaan. Luonnollisesti pienen kerrostaloyksiön kuvaaminen pienen välimatkan päässä on halvempaa kuin suuren omakotitalon kuvaaminen kauempana. Tällä hetkellä hintaskaalani on noin 160-350 euroa alkaen pikkuasunnoista ja päättyen hyvin suuriin omakotitaloihin. Pyydä tarjousta kuullaksesi juuri sinun kotisi kuvaamisen tarkan hinnan - tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Perushintataso pätee kuvattaessa arkipäivänä päiväaikaan pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen). Kuvaan asuntoja paljon myös lähialueilla (Nurmijärvi, Klaukkala, Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Sipoo, Porvoo ja Kirkkonummi) jolloin veloitan jonkin verran matkakuluja riippuen kuvauskohteen koosta sekä tietenkin ajomatkasta. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous kotisi kuvaamisesta!

Miksi käyttää ammattilaista myytävän asunnon kuvaamiseen? Miksen kuvaisi itse?

Avarien ja raikkaiden valokuvien ottaminen asunnosta on teknisesti haastavaa ja vaatii riittävän osaamisen lisäksi sopivan kuvauskaluston. Teknisten haasteiden lisäksi asunnon myyntikuvia otettaessa on tärkeää löytää myynnin kannalta oleelliset kuvaussuunnat ja kuvakulmat kodin eri tiloista.

Kuvaamisen haasteiden lisäksi myös digitaalisilla jälkikäsittelytöillä on suuri merkitys kuvien viimeistelyssä. Esimerkiksi asunnon valaistuksen erilaiset sävyt on hyvä korjata lähemmäs toisiaan kuvankäsittelyssä.

Olen kuvannut asuntoja muiden valokuvaustöiden ohessa useita vuosia ja alkuvuoteen 2017 mennessä olen ottanut myyntikuvat yli 1500:sta kodista. Vankan kokemuksen ja osaamisen turvin suoriudun haastavistakin kuvauspaikoista ongelmitta.

Asuntokuvauksen tilaaminen on helppoa!

 1. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi
 2. Sovitaan hinta ja ajankohta kuvaukselle
 3. Annan helpot ja yksinkertaiset ohjeet asunnon valmistelemiseen kuvausta varten
  Kuvausvalmistelu ei vaadi asunnon lattiasta kattoon jynssäämistä, vaan ainoastaan tietyt asiat ovat oleellisia kuvausvalmisteluissa.
 4. Tulen sovittuna ajankohtana kuvaamaan asunnon.
  Voin tarvittaessa kuvata kohteen myös itsenäisesti ilman että asiakas on paikalla.
 5. Viimeistelen kuvat jälkikäsittelyssä
 6. Toimitan valmiit digikuvat viimeistään seuraavana arkipäivänä, tyypillisesti kuitenkin jo kuvauspäivänä

Kiinteistövälittäjille

Hinnat ja hinnoittelu

Hinnoittelu on kiinteistövälittäjille kiinteä tietyin reunaehdoin vaivattoman ennakoitavuuden vuoksi

Ammattivälittäjille hinnoittelumallini on kiinteä tietyin reunaehdoin. Pääkaupunkiseudulla kuvattavat peruskeikat teen yhteen ja samaan hintaan, jolloin veloituksissa ei tule yllätyksiä.
Ota yhteyttä niin kerron lisää ja teen sinulle/toimistollenne hinnaston!

Olen hyvä yhteistyökumppani kiinteistöalan ammattilaisille

 • Kaikenlaisten asuntojen ja kiinteistöjen kuvaukset
 • Kiinteä, helposti ennakoitava hinnoittelu
 • Yli 1500 kohteen kokemus
 • Kuvien toimitus yleensä samana päivänä, viimeistään seuraavana arkipäivänä
 • Valmiita kuvia noin 20-50 kpl riippuen kohteesta
 • Olen luotettava, joustava ja osaava yhteistyökumppani
 • Vaivaton laskutus: niputan kuukauden kuvaukset yhteen laskuun aina kuun lopussa

Kehotan välittäjiä ottamaan yhteyttä minuun! Kokeilkaa palveluitani vaikka yhden kuvauksen verran ja miettikää sitten että onko palveluilleni jatkossa tarvetta.